dinsdag 27 maart 2012

de week van Ruud 1; Nieuwe kansen voor jongeren


Iedere week hoop ik een blog te schrijven over de lopende week. Hoop op wat reactie zo nu en dan en natuurlijk zal ik zelf de grootste lezer zijn. immers als ik het volhoudt, dan kan ik nog eens terug in de geschiedenis. Ik val u niet lastig met al mijn belevenissen, dat zou te obscuur worden, ik beperk me tot een thema. Deze week dus kansen voor jongeren.

Maandagmiddag was ik bij een bijeenkomst van het Oranjefonds. Dit grote fonds wil 20 initiatieven ondersteunen om jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar aan een start kwalificatie te helpen zodat zij mee kunnen komen in de maatschappij. Per project 50 successen per jaar. Dus een totaal van 1000 jongeren. Het mag drie jaar duren.

Hoewel de doelstelling nogal aan de optimistische kant is, ben ik enthousiast. Immers hiervoor ben ik ongeveer 24 jaar geleden aan het werk gegaan bij pension Zeezicht, een pension voor dak en thuisloze jongeren in Amsterdam. En voor deze jongeren hebben wij Juttersdok opgericht.

Ik geloof ook er sterk in dat het kan en ga mijn voorstel indienen. in mijn voorstel zitten een aantal elementen die van belang zijn. De belangrijkste noem ik nu. Ik heb bazen nodig! Leiders die het geinig vinden om met deze jongeren aan de slag te gaan. Niet een baan, geen stage, nee dat komt later misschien. Eerst heb ik opvoeders nodig. Bazen die weten wat andere bazen voor eisen stellen aan hun personeel. Opvoeders die de jongere verteld wat de werkgever verwacht en de jongere kracht en discipline willen bijbrengen. Natuurlijk samen met onze professionals, want u doet het vrijwillig en mag onze hulp daarbij verwachten.

Doet u mee? Al is het maar 1 dag in de maand dat u tijd vrij maakt om te werken aan de opvoeding van de toekomst.

1 opmerking: