dinsdag 16 februari 2010

Spanningen op Juttersdok

telefoongesprek: Goedemorgen, met Juttersdok, Werk in Opdracht, Ruud; waarmee kan ik u helpen? Ja hoi Ruud met Will. Klein probleempje, chauffeur is ziek, heb jij nog een chauf over? Ja, ik heb Stan, maar die heeft ook zelf werk, maar misschien is dit te combineren. Will: Nee, daar is het teveel voor. O , bel Arie misschien kan die iets voor je betekenen. Oke. Even later, helaas maar Kees is ziek dus ook Arie heeft geen chauffeur. Hm , weet je wat ik kom naar je toe, misschien kan Chris winkeltje spelen ga ik rijden. Oke Will, ik zie je zo. einde telefoongesprek.

Ondertussen bij Werk in opdracht garage; Is Stan er nog niet, nee o daar komt hij net aan. Stan; Ja sorry van de auto, het gebouw kwam van links. Ja zonde, hoe hard ging je wel niet. Nou dat viel best mee, gelukkig heeft het gebouw geen schade. Ja maar die hoek boven hoe krijg je dat nou voor elkaar man? Ik bedoel stak er iets uit dat gebouw of zo? Nee, in mijn dode hoek links boven zag ik niet dat het balkon van dat gebouw iets verder uitstak dan daar beneden. Was zeker wel een ruime bocht dan? ja dat wel, maar ik bedacht te laat dat ik rechtsaf moest. Ik schrok me rot. Ja nou weet je vandaag huren we een extra auto, neem jij die maar.. Weet je wat je moet doen? Ja groene tegels afschrapen van een betonnen vloer. Zit met betonlijm vast, zeker een halve dag werk. Ga je daarna Arthur helpen? Ja dat lukt wel..

Postjeskade bij Will: Sluis vol, auto vol, Ja en ik heb ook nog bezorg, zegt Will en geen bijrijder , wel vier afwezigen, maar 1 is onderweg die kan me helpen. Goed Chris komt wat later, weet je wat ik bel mijn afspraken af en werk tot 1300 uur hier in de meubelhal en sluis. Kunnen we een beetje ruimte maken hopelijk. Oke. Roep even wat mensen bij elkaar. Nee sorry maar deze mensen hebben allemaal rugklachten een mogen niet sjouwen. Wat ?!? ook geen tassie met kleding of iets op een karretje duwen? Ja maar dat moet jij maar vragen want ik moet rijden. Goed. Help Help Nee ik mag niet tillen, heb je wel eens geprijst , nee ik mag niet prijzen. Wat doe je hier dan? Klanten helpen, maar ik weet niet van bezorgen en ik mag ook geen kassa draaien. Goh, weet jij waar de prijs stickers liggen? Nee, Weet jij dat Nee, die zijn op. hoe prijs je hier dan? Ik mag ook niet prijzen, maar Chris doet het met witte stickers maar die mag ik niet.., Oke ik ga stickers halen en een aanhangwagen want we moeten ook even ruimte maken in de hal zodat er weer nieuwe spulletjes is kunnen.. Ja ik ga even roken. Tot zo.

Even later; er staan 7 mensen buiten te roken. Trek een jas aan jongens het is veel te koud en willen jullie wel de deur dicht doen, want zo blijft de kachel aanslaan. Kom ff mee dan leg ik jullie uit hoe en ander lekker werkt;
's morgens begin je met een kop koffie en bedenk je wat er nodig is om lekker te werken met je collega Jutters. Je kijkt goed in de hal en ziet wat er moet gebeuren, je kijkt naar de looppaden, die moeten vrij zijn, je zorgt dat als je van a naar b loopt dat je iets mee neemt wat van a naar b moet.. etcetera. De verkochte spullen moeten op de plaats staan waar de verkochte spullen horen te staan. Ja, maar waar laten we dan die andere zooi..lekker lopen met spullen etc. Iedereen kan prijzen, je zorgt dat je prijsjes hebt en je zorgt dat je een pen hebt. Op de sticker zet je de prijs en het weeknummer, je overlegt met collega's en prijzen maar. Er staan nu teveel spulletjes zonder prijs. etcetera..

Jutter komt naar me toe en vraagt even Ruud, maar ik moet je iets vertellen. Als je iedereen laat prijzen dan krijgen vrienden het goedkoper. Ik hoezo? Ja dat gebeurd. Maar je moet niet met de klant prijzen, je moet prijzen voordat je klant komt, in de sluis en geprijst in de winkel, daarom wil ik ook dat we dat nu direct doen.. Is niet goed Ruud, dat vindt Cris en Will niet leuk en Karim ook niet. Oke weet je wat, als het goed is heb jij het gedaan en als het niet goed is heb ik het gedaan, ga nu maar prijzen..

Ondertussen even een overleg met de planner van Werk in Opdracht, Roel: We hebben veel werk deze maand. Kunnen we er nog iets bij nemen? Zou ik niet doen, wordt al spannend genoeg zo. Heb je Stan en ARthur al gebeld en hoever zijn ze dan? Weet ik niet , ik ga ze bellen, ja doe dat nu maar. Arthur zegt dat morgen de stortplaatsen gesloten zijn ivm staking. Morgen, woensdag, waarom, weet ik niet, dat zegt Arthur. Ik bel Stan even. Wat nog neit klaar, het is bijna twee uur. O drie kamers zijn bijna klaar maar de vierde nog niet en het zit heel erg vast gelijmd.. Ga maar gewoon door, houd vol, hoe vol zit je auto met troep, een derde oke, dan vullen we hem verder en gaan desnoods donderdag morgen eerst twee auto's en aanhangwagen lossen.

Telefoontje van Lorenzo; Ruud ik kan donderdag niet werken want ik heb een trouwerij.. leuk , ja en Danny wil wel extra werken, maar hij wil wel weten hoeveel overwerk hij heeft staan, overwerk? Hoeveel, ik denk 1 dag of zo.. Kijken we wel na, maar wie gaat er trouwen, ja een tante? o. Nou goed dan kom je maandag? mNee dan ga ik sporten.

Terug op Postjeskade: WilL is geweest, de sluis en de meubelhal stampvol, veel klanten, een telefoontje, ja met de Jong, ik heb een bedrijfsloods met 600 m2 kantoormeubelen, dit moet deze week weg,. Mijnheer nu even niet, het spijt me maar in de tweede week van maart heb ik weer tijd hoop ik.. Ja maar, mijnheer ik moet die loods opleveren. Is goed maar dan moet ik 8 uitzendkrachten huren a 22,50 per uur, en ik reken 40 kuub a 50 euro dan doe ik het graag voor u. U begrijpt het niet mijnheer het zijn mooie meubels hoor.. Mijnheer, u begrijpt het niet, heel Amsterdam belt ons maar nu is het even klaar . TEveel stress teveel spanningen op Juttersdok..

2 opmerkingen: